این پی ها حد فاصل پی های سطحی و عمیق می باشند که به آنها پی چاهی نیز اطلاق می گردد عملکرد آنها تقریبا مشابه پی های عمیق است زیرا بار را به یک لایه مقاوم که در عمق متوسطی از زمین قرار دارد منتقل می نماید اما به طور معمول کم عمقتر از پیهای شمعی هستند. برای اجرای این پی ها چاهی در زمین حفر و سپس درون آن با مصالح مناسب پر می گردد.لازم به ذکر است در مبحث هفت نسبت عمق به عرض این پی ها کوچکتر از ۱۰ و بیشتر از ۳ در نظر گرفته شده است .
چنان چه خاک زیر بنا سست باشد و مناسب ساختمان سازی نباشد با حفر چاهک هایی تا رسیدن به زمین سفت ( به عمق تا۱۰ متر) قسمتی از آن را با مصالح مناسب پر نمایند و پی مورد نظر را بر روی آن قرار میدهند.
پي هاي نيمه عميق ميتوانند با نفوذ به خاك و عبور از لايه هاي نرم و سست سطح خاك و رسيدن به لايه هاي مستحكم تر، ظرفيت باربري بيشتري را نسبت به شالوده هاي مسطح براي مهندسان فراهم آورند و همچنين مكانيزم نشست را بهبود بخشند و كاهش دهند. اين فونداسيون ها كه مشكلات اجرايي كمتري نسبت به شمع ها دارند، چه در صنايع دريايي و نفت و گاز و چه در خشكي بسيار كار آمد هستند و عملكرد و راندمان مناسبي را از خود نشان مي دهند. فونداسيون هاي دامنه دار يكي دیگر از انواع عمده فونداسيون هاي نيمه عميق هستند از اين فونداسيون ها به عنوان يك راه حل مناسب و متداول براي سازه هاي دريايي در صنايع نفت و گاز و ساير انرژي ها مورد استفاده قرار مي گيرد.
این پی ها را در شرایط زیر میتوان به کار گرفت:
- لایه سنگین فاصلهی کمی با سطح زمین داشته باشد
- لایه خاک بالایی از جنس رس در برابر به کار گرفتن شمعهای اتکایی مقاومت میکنند.
- هنگامی که نیاز به انتقال مقدار بالای بار به خاک وجود دارد.