به اطلاع کلیه متقاضیان آزمونهای ورود به حرفه ميرساند، به استناد ماده ۴ قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان وزارت راه و شهرسازی میتواند اشتغال اشخاص حقیقی و حقوقی به آن دسته از امور فنی در بخشهای ساختمان و شهرسازی را که اعلام میکند، مستلزم داشتن صلاحیت حرفهای نماید.
برخی از این صلاحیتها از قبیل طراحی، محاسبه، نظارت، اجرا، بهرهبرداری، نگهداری و غیره در ماده ۴ آئیننامه اجرایی قانون مذکور به آنها اشاره شده و از گذشته شرایط و ترتیب صدور، تمدید و ارتقاء آنها نیز تعیین شده است. در شرایط فعلی با توجه به پیشرفت فنآوری در جامعه و نیاز صنعت ساختمان برای بکارگیری صلاحیتهای تخصصی جدید از مرحله طراحی تا نگهداری و تخریب ساختمان به خصوص در ساختمانهای بزرگ مقیاس، معاونت مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی در نظر دارد با وضع ضوابط و تعیین دامنه شمول برای هر یک از صلاحیتهای تخصصی و از طریق برگزاری آزمونهای سراسری و دورههای آموزشی نسبت به اعطای صلاحیتهای جدید به مهندسان اقدام نماید.
از این رو پیرو برنامهریزیهای انجام شده مقرر گردیده در دورهی اخیر از آزمونهای ورود به حرفه برای رشتههای تاسیساتمکانیکی و برقی آزمون صلاحیت «اجرا» و برای رشته عمران آزمون صلاحیتهای «طرح و اجرای گود، پی و سازه نگهبان» و «ارزیابی، طرح و اجرای بهسازی» برگزار گردد. بدیهی است حدود صلاحیت و شرح فعالیت این صلاحیتها متعاقباً اعلام خواهد شد و داوطلبان میتوانند در صورت تمایل برای اخذ این صلاحیتها در آزمونهای مربوطه شرکت نمایند. لازم بذکر است داوطلبان برای اخذ این صلاحیت میبایست علاوه بر قبولی در آزمونهای مذکور در دورههای آموزشی مصوب نیز شرکت نمایند.
شرایط ثبت نام در این صلاحیت های جدید:
آزمون ورود به حرفه مهندسان براي اخذ پروانه اشتغال به كار مهندسی در رشته هاي تاسیسات مکانیکی و تاسیسات برقی صلاحیت اجرا براي پایه سه برگزار میگردد و متقاضیان میبایست داراي پروانه اشتغال به كار مهندسی حداقل پایه دو صلاحیت نظارت باشند.
آزمون ورود به حرفه مهندسان براي اخذ پروانه اشتغال به كار مهندسی در رشته عمران صلاحیت های «طرح و اجراي گود، پی و سازه نگهبان» و «ارزیابی، طرح و اجراي بهسازي» براي متقاضیان داراي شرایط زیر برگزار میگردد:
-براي اخذ صلاحیت طرح و اجراي گود، پی و سازه نگهبان، متقاضیان باید داراي مدرك كارشناسی ارشد یا دكتري رشته عمران در گرایش خاك و پی و همچنین داراي پروانه اشتغال به كار مهندسی در صلاحیت هاي نظارت یا اجراي پایه یك و حداقل صلاحیت محاسبات پایه دو باشند.
-براي اخذ صلاحیت ارزیابی، طرح و اجراي بهسازي، متقاضیان باید داراي مدرك كارشناسی ارشد یا دكتري رشته عمران در گرایش هاي سازه یا زلزله و همچنین داراي پروانه اشتغال به كار مهندسی در صلاحیت هاي نظارت یا اجراي پایه یك و حداقل صلاحیت محاسبات پایه دو باشند.
منابع آزمون
مواد آزمون در صلاحیت های جدید به شرح زیر است:
رشته عمران (ارزیابی، طرح و اجرای بهسازی)
- مبحث ششم ( بارهاي وارد بر ساختمان )
- مبحث هفتم ( پي و پيسازي )
- مبحث هشتم (طرح و اجراي ساختمانهاي با مصالح بنايي)
- مبحث نهم ( طرح و اجراي ساختمانهاي بتنآرمه )
- مبحث دهم ( طرح و اجراي ساختمانهاي فولادي )
- آئيننامه طراحي ساختمانها در برابر زلزله (استاندارد ۲۸۰۰)
- استاتیک، مقاومت مصالح، تحليل سازهها، مكانيك خاك، گودبرداري، پیسازی و سازههاي نگهبان.
- تذكر ۱: داشتن تسلط کافی بر مواد آزمون رشته عمران محاسبات الزامی است.
رشته عمران (طرح و اجرای گود، پی و سازه نگهبان)
- مبحث هفتم ( پي و پيسازي )
- راهنمای طراحی دیوارهای حائل – ضابطه شماره ۳۰۸
- مبحث ششم ( بارهاي وارد بر ساختمان )
- مبحث هشتم (طرح و اجراي ساختمانهاي با مصالح بنايي)
- مبحث نهم ( طرح و اجراي ساختمانهاي بتنآرمه )
- مبحث دهم ( طرح و اجراي ساختمانهاي فولادي )
- آئيننامه طراحي ساختمانها در برابر زلزله (استاندارد ۲۸۰۰)
- استاتیک، مقاومت مصالح و تحليل سازهها
- داشتن تسلط کافی بر مواد آزمون رشته عمران محاسبات الزامی است.
جهت دانلود راهنمای ثبت نام آزمون کلیک کنید.
جهت ثبت نام در آزمون کلیک کنید.
از آنجایی که برای شرکت در صلاحیت های جدید تسلط کافی به منابع آزمون محاسبات نیاز می باشد شما میتوانید با شرکت در دورههای آکادمی دوگوهرانی در صلاحیت محاسبات برای آزمون آماده شوید. این دوره ها به صورت زیر برگزار می شود:(برای کسب اطلاعات بیشتر از لینک های زیر استفاده کنید)
دوره های در حال برگزاری ویژه آمادگی آزمون عمران صلاحیت محاسبات