نمای دو پوسته یا Double-Skin Facade یک سیستم ساختمانی متشکل از دو پوسته قرار داده شده در نمای ساختمان است که امکان گردش جریان هوا در حفره میانی این دو پوسته میسر است. تهویه حفره می تواند طبیعی، یا مکانیکی با استفاده از فن باشد. به غیر از نوع تهویه در داخل حفره، تهویه مطبوع ساختمان HVAC به شرایط هوایی و نوع کاربری نحوه استفاده، مکان و زمان استفاده از ساختمان و استراتژی HVAC بستگی دارد. لایه ی هوا، به عنوان یک عایق در برابر شرایط آب و هوایی مختلف، درجه حرارت شدید، وزش باد و صدا، عمل می کند و باعث بهبود راندمان حرارتی ساختمان می شود. تفاوت عمده نمای دو پوسته با سایر نماها، جذب و ذخیره انرژی خورشید و کاهش اتلاف انرژی گرمایی می باشد.
پوسته اول نمای دوپوسته : پوسته اول هر نوع دیواری می تواند باشد اما آن چه در ایران به عنوان پوسته اول نما مطرح می باشد عموما نمای شیشه ای می باشد حال آن که این نما به صورت پنجره هایی به صورت تکی در دل دیواری باشند و یا نمای شیشه کرتین وال باشد . پوسته شیشه ای می تواند تک جداره و یا دو و یا سه جداره باشد و فاصله این پوسته هااز یکدیگر می تواند از 20 سانتی متر تا 2 متر باشد. اغلب، برای محافظت بیشتر و ایجاد امکان خروج گرما و در طول دوره های خنک سازی ساختمان ، تجهیزات سایه اندازی تابش آفتاب در داخل حفره مابین پوسته های نما قرار داده می شود.
در ساخت پوسته دوم می بایستی از متریالی سبک همچون فلزات با ضخامت های حداقل طوری که از استحکام و تاب آوری آن ها در برابر فشار های وارده کاسته نشود استفاده گردد چرا که نهایتا وزن پوسته دوم هم به اسکلت ساختمان تحمیل می شود. استفاده از انواع ورقهای موجود مانند فلز، سمنت برد که با برش CNC یا واترجت در طرح های مختلف پیاده سازی شده و پس از اجرای زیرسازی با روشهای مختلف نصب میگردد نیز متداول می باشد.
مطالعات اخیر حاکی از این است که عملکرد انرژی ساختمانهایی که نمای دولایه دارند در سرما و گرما و در فصلهای سرد و گرم با استفاده از بهینهسازی سیستم تهویه بسیار بهتر میشود.

مزایای نمای دو پوسته:
- بهینه سازی انرژی
- خلاقیت های معماری
- افزایش استفاده از نور طبیعی
- عایق حرارتی و صوتی
- تهویه طبیعی
- تنظیم توازن هوای ورودی و خروجی
- سیستم تهویه در طول شب
- گریز از آتش
- کاهش اوج فشار باد
- افزایش استفاده از حرارت خورشیدی در فصل زمستان
- کاهش تلفات حرارتی در زمستان
- کاهش کلی حرارت خورشیدی در فصل تابستان
- بهبود بهره وری انرژی نما
- جلوگیری از ورود سرو صدا به داخل
- استفاده مفید از نور در طی روز
معایب نمای دو پوسته:
- هزینه ساخت بالا نسبت به نماهای معمولی
نمای دوپوسته از چهار گروه تشکیل می شوند:
- نماهای دو پوسته یکپارچه
در این نوع نما، هوا به صورت نامحدود در کل سطح بین دو پوسته جریان دارد. درواقع در این نما یک پوسته شیشه ای به عنوان پوسته دوم بر روی سطح خارجی نما اضافه می کنند. که یکی از مزیت های آن نیز، سادگی در زمینه فنی و ساختاری آن است ولی ریسک دمای بالا در مناطق گرم وود دارد. - نماهای پوسته دوم بسته یا باکسی
این نوع نما شامل پنل های نما به اندازه هر طبقه در سیستم نما می باشد و یکی از مزیت های آن، این است که هر یک از افراد ساکن می تواند هوای محیط داخلی خود را به طور مستقل کنترل کند زیرا هر کاربر می تواند پنل ها را به طور اختصاصی از بالا تا پایین باز کند. اما در اینکار ریسک اثرگذاری هوای خروجی طبقه بر طبقات مجاور وجود دارد. - نماهای پوسته دوم راهرویی (کریدور)
در این نوع نما، هوا در امتداد هر طبقه در فضای بین دو پوسته داخلی و خارجی به صورت افقی در امتداد هرطبقه جریان دارد. این نما با تنظیم توازن هوای ورودی و خروجی از مشکل تداخل تهویه ی هوا در طبقات مختلف جلوگیری میکند. استفاده از سپرهی صداگیر عمودی در فضای بین دو پوسته برای جلوگیری از جریان هوای افقی که منجر به انتقال سروصدا بین فضاهاست استفاده می شود. - نماهای پوسته ی دوم ستونی
این نوع بیشترین پیچیدگی را در میان انواع این نما از لحاظ ساخت و ساز و کنترل مهندسی دارد. هوا در این نوع نما به موازات نما و به صورت عمودی توسط شفت بالا می رود و هوای خروجی را از پنل های نماهای مجاور مکش می نماید.
